Piatra scapitata: cum o folosești, avantaje, dezavantaje
Piatra scapitata: cum o folosești, avantaje, dezavantaje
27/10/2021
Care sunt avantajele unei camere video profesionale
Care sunt avantajele unei camere video profesionale
23/09/2021
Arată-le pe toate

Top 6 lucruri care nu trebuie să lipsească din camera de hotel

Top 6 lucruri care nu trebuie să lipsească din camera de hotel

În trecut, un pat și accesul la o toaletă erau considerate suficiente pentru confortul celor care alegeau un hotel, mai ales în cazul unui sejur scurt. În prezent, însă, multe dintre dotările unei camere de hotel de lux sunt considerate standarde minimale, impuse inclusiv prin lege, pentru cei care aleg cazarea la hotel.

Confortul a devenit parte din firescul modernității, dar care sunt lucrurile ce nu trebuie să lipsească dintr-o cameră de hotel? Rândurile de mai jos vă aduc răspunsurile dorite.

Prosoapele – primele accesorii indispensabile într-un hotel

Unii oameni folosesc un prosop pentru întreg corpul, alții preferă piese diferite pentru față și trup și au, în general, tendința de a utiliza multe prosoape. Astfel, în baia aferentă camerei de hotel se găsesc cel puțin 2 sau 3 prosoape, iar într-un compartiment separat, localizat fie în interiorul băii, fie în șifonierul din cameră, veți descoperi întotdeauna prosoape de rezervă. Acestea nu sunt scumpe, căci în ofertele pieței de profil se pot găsi prosoape de baie de la 9 ron, în funcție de necesitățile și preferințele fiecărei unități de cazare. Este esențial ca prosoapele să fie curate, aranjate frumos și așezate astfel încât să le puteți accesa cât mai ușor.

Așternuturile de calitate și păturile

Probabil cea mai importantă piesă de mobilier dintr-o cameră de hotel este patul, iar un oaspete va aprecia întotdeauna așternuturile curate, câteva pături în plus, și  mai ales o saltea confortabilă și un pat odihnitor.

În mod uzual, așternuturile sunt schimbate în fiecare zi sau cel mult o dată la două zile, după cum solicită oaspeții. Oricum ar fi, întotdeauna este indicat ca, pe lângă pături și prosoape suplimentare, hotelul să ofere și un set în plus de cearceafuri.

Televizorul și legătura stabilă la internet

O altă componentă importantă a stării de bine într-un hotel din timpurile moderne este asigurată de accesul la un televizor care oferă o paletă largă de programe TV, de preferință cu diagonală mare și ușor de manipulat pentru a-l putea poziționa convenabil.

Accesul nelimitat la internet de mare viteză reprezintă o condiție de bază în oferta oricărui hotel. Din punct de vedere statistic, 9 din 10 oaspeți călătoresc cu cel puțin un dispozitiv conectabil la internet și apreciază, în mod evident, o conexiune de calitate, absolut necesară pentru a lucra sau pentru activități de relaxare.

Oglinda de dimensiuni mari

Poziționată uneori pe una dintre ușile șifonierului, în holul de acces sau în orice alt loc ușor accesibil, oglinda generoasă este absolut necesară pentru ca oaspeții să se asigure că, înainte de a părăsi camera, aspectul lor este impecabil. De aceea, cu toate că nu este considerată un obiect absolut necesar de mulți dintre operatorii hotelieri de la noi, prezența oglinzii va fi cu siguranță considerată un mare plus în evaluarea dotărilor camerei de hotel.

Hub pentru încărcarea dispozitivelor inteligente

Chiar dacă mulți dintre călători nu uită să includă în bagajul de călătorie baterii externe, cabluri și încărcătoare pentru alimentarea cu energie electrică, un hub sau o priză cu mufe USB ce permit inclusiv încărcare rapidă va fi mai mult decât o surpriză plăcută. La reamenajarea camerelor, de exemplu, o idee excelentă ar fi instalarea unor prize cu mufe USB încorporate. Dacă această reamenajare nu va fi realizată prea curând, un hub cu cabluri și mufe diferite reprezintă, cu siguranță, un mare plus în dotarea oricărei camere.

Sursele de lumină artificială

Pentru a oferi maximul de confort, camera de hotel trebuie să beneficieze de surse multiple de lumină artificială, dar și de posibilitatea de a le controla de la distanță. Pentru a reduce din costurile asociate amenajării camerelor, mulți hotelieri instalează una sau două surse de lumină puternică. Astfel, oaspeții rămân cu una dintre cele două opțiuni extreme: fie întunericul total, fie o lumină puternică, de multe ori chiar stresantă. În schimb, posibilitatea de a utiliza mai multe surse de lumină  (eventual cu amperaj redus, pentru a nu crește consumul de energie) și de a regla intensitatea luminii reprezintă un mare plus pentru o cameră de hotel primitoare și agreabilă.

În general hotelurile urmează un model comun în privința consumabilelor și a elementelor puse la dispoziția clienților. Se diferențiază din punct de vedere al calității și printr-o atenție sporită acordată detaliilor, pentru a oferi oaspeților tot confortul dorit.