Izolarea peretilor interiori 6 materiale pe care le poti folosi
Izolarea pereților interiori: 6 materiale pe care le poți folosi
29/10/2021
Top 6 lucruri care nu trebuie să lipsească din camera de hotel
Top 6 lucruri care nu trebuie să lipsească din camera de hotel
26/10/2021
Arată-le pe toate

Piatra scapitata: cum o folosești, avantaje, dezavantaje

Piatra scapitata: cum o folosești, avantaje, dezavantaje

În ultimii ani, omenirea a început să pună un accent tot mai mare pe simplitate și naturalețe, iar în unele cazuri chiar a transformat unele lucruri în elemente rustice, foarte aproape de natural. Acesta este și cazul pietrei naturale, mai precis, al pietrei scapitate, pe care tot mai multe persoane o doresc în peisajul caselor lor. 

Ce este piatra scapitată?

Piatra scapitată reprezintă piatra naturală prelucrată cu ajutorul unor utilaje speciale de lucru, care așchiază practic suprafețele, făcându-le să pară astfel ca proaspăt extrase din carierele de piatră. Prelucrarea nu afectează integritatea pietrei naturale, așa că dacă te întrebi cum sa integrezi piatra scapitata in design vei vedea că aceasta se potrivește foarte bine într-o multitudine de contexte stilistice.

Cum se folosește piatra scapitată?

Piatra scapitată poate fi obținută din orice tip de piatră naturală: marmură, granit sau travertin. Din acest motiv vei putea integra acest produs în orice idee de amenajare a casei tale, în funcție de preferințe.

Piatra scapitată în stilul rustic

Piatra scapitată poate fi folosită pentru placarea pereților sau a suprafețelor în plan orizontal, specifice stilului rustic. Fie că vorbim despre șeminee sau sobe, despre pereți de bucătărie sau baruri pentru terasă, piatra scapitată aduce un plus de frumusețe în orice tip de amenajare. 

Piatra scapitata cum o folosesti, avantaje, dezavantaje 2

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/travertin-silver-scapitat-7-5cm-x-ll-x-2-2cm

Piatra scapitată în stilul industrial

Stilul industrial este puțin restrictiv la nivel de amenajare, însă marele avantaj este acela că permite și recomandă chiar folosirea elementelor naturale. Astfel, poți placa un perete folosind piatra scapitată, pentru ca, mai apoi, în incintă, să amenajezi folosind elemente metalice.

Piatra scapitată în stilul mediteranean

Un aspect important legat de piatra naturală este faptul că unele dintre cele mai cunoscute cariere sunt situate în Grecia și Turcia. În consecință, ca parte integrantă a peisajului natural, piatra scapitată poate fi folosită în amenajări specifice stilului mediteranean. Poți alege nuanțe foarte deschise pentru a placa pereți și fațade, astfel încât să te poți bucura de un aspect unic și cu totul special. Vei obține suprafețe care se vor asemăna foarte mult caselor mediteraneene, unele dintre ele, sculptate în piatră, iubite de cea mai mare parte a celor care au vizitat aceste colțuri ale lumii. 

Piatra scapitată în stilul modern

Stilul modern pune foarte mare accent pe simplitate, iar piatra scapitată este cu siguranță un mod unic și special de a pune în valoare o locuință. Piatra scapitată poate fi folosită pentru placarea șemineelor sau a pereților livingurilor, scoțând astfel în evidență frumusețea și simplitatea locuinței. 

Care sunt avantajele pe care le oferă piatra scapitată?

Un astfel de finisaj este întotdeauna benefic la nivel estetic, deoarece aduce unicitatea pe care o căutăm în ceea ce privește amenajările caselor noastre. Pe lângă aspect însă, piatra scapitată oferă și următoarele avantaje:

  • finisaje rezistente în timp;
  • finisaje durabile, ușor de curățat;
  • culori speciale și forme cât mai apropiate de piatra naturală;
  • prețuri accesibile, față de alte tipuri de finisaje similare;
  • beneficiile pietrei naturale uzuale;
  • mentenanță redusă.

Care sunt dezavantajele pietrei scapitate?

Singurul inconvenient pe care îl poate aduce piatra scapitată este acela că va fi nevoie de o integrare specială a materialului în peisajul arhitectural al casei. Piatra scapitată este un material care nu se potrivește cu orice stil de amenajare, așa că s-ar putea să ai nevoie de un specialist pentru a putea realiza un astfel de proiect.

Piatra scapitată este cu siguranță un material special care poate evidenția orice spațiu, complimentând formele și dimensiunile, dar și alte detalii arhitecturale ale oricărui tip de locuință.

Dacă și tu îți dorești să obții finisaje speciale, care să atragă atenția oricui, atunci ia în calcul piatra scapitată deoarece aceasta îți poate oferi avantaje speciale, durabilitate și estetică, alături de un binemeritat plus de confort.