Top 6 lucruri care nu trebuie să lipsească din camera de hotel
Top 6 lucruri care nu trebuie să lipsească din camera de hotel
26/10/2021
foraje puturi apa pensiuni Bucovina
Studii geotehnice și Foraje puţuri apă de mare adâncime pentru pensiuni
09/02/2021
Arată-le pe toate

Care sunt avantajele unei camere video profesionale

Care sunt avantajele unei camere video profesionale

Dacă te-ai decis să te apuci de o activitate serioasă care să implice folosirea unei camere de filmat, o primă investiție ar trebui să o faci în achiziționarea unei camere video profesionale. E drept că poți filma și cu telefonul sau cu un aparat de fotografiat performant, însă dacă vrei calitate la cele mai înalte standarde, nu o poți obține decât cu o cameră profesională.

Pentru a te convinge, îți prezentăm mai jos principalele avantaje ale unui astfel de dispozitiv. 

Imagini cu cea mai bună rezoluție

Claritatea imaginii este primordială în cazul oricărei filmări, iar aceasta este dată de rezoluție. Când vorbim de rezoluție, ne referim la numărul de linii orizontale care creează imaginea, iar cu cât acesta este mai mare, cu atât crește calitatea imaginii. Camerele obișnuite filmează de obicei la o rezoluție de 720 x 576 pixeli, rezoluție denumită „standard definition” (SD). Camerele mai evoluate intră în categoria full HD, filmând imagini de înaltă definiție (HD) cu o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli.

O cameră profesională filmează însă la o rezoluție 4K, de 3840 x 2160 pixeli, cu o calitate de patru ori mai bună decât imaginile Full HD. 

Zoom optic și digital puternic

O altă caracteristică a camerelor video profesionale este capacitatea de a filma cu mare claritate imagini de la mare distanță. Acest lucru este posibil datorită abilității de a modifica câmpul vizual fără a fi nevoie să miști camera. Pe scurt, această abilitate se numește „zoom” iar în cazul unei camere profesionale vorbim de zoom optic și zoom digital. Cu cât zoomul este mai puternic, cu atât o imagine poate fi mărită mai mult fără a fi afectată calitatea acesteia, iar camerele profesionale stau cel mai bine la acest capitol/. 

Capacitate mare de stocare  imaginilor

Imaginile filmate cu o cameră profesională sunt stocate pe un hard disk, care are o capacitate mult mai mare în comparație cu cardurile sau flash-urile de memorie folosite în același scop  de camerele convenționale. În acest mod, nu trebuie să-ţi faci griji că spațiul de stocare se va umple după doar o oră de filmare, chiar dacă imaginile 4K au o dimensiune considerabil mai mare decât cele HD sau SD. Mai mult de atât, în cazul în care hard disk-ul se umple, ai posibilitatea înlocuirii acestuia cu unul gol, continuând astfel filmarea cât este nevoie. 

Redarea imaginilor pe monitor sau televizor

Poți viziona cu ușurință imaginile stocate pe cameră fără a fi nevoie să le descarci pe un alt suport. Ai nevoie doar de un monitor sau un televizor cu mufă HDMI și de un cablu video cu care să conectezi camera la aceste dispozitive, iar imaginile vor fi redate pe ecran în momentul în care vei apăsa butonul PLAY al camerei. 

Obținerea de efecte speciale

Camerele profesionale sunt dotate cu obiective performante, care permit filmarea de imagini panoramice sau obținerea de imagini nedistorsionate în spații înguste. Totodată, cu ajutorul obiectivelor performante, poți obține o sumedenie de efecte de imagine pe care nu le vei găsi la nicio cameră video obișnuită. 

Stabilizarea optică a imaginii

Atunci când ții camera în mână pentru a filma, orice mișcare cât de mică a brațului va fi transmisă dispozitivului, iar efectul se va vedea în filmare, materializat în tremurul imaginii.  Cu o cameră profesională nu vei avea astfel de probleme pentru că majoritatea modelelor sunt dotate cu senzor de stabilizare optică, ce detectează mișcările accidentale în timpul filmării și mențin imaginea nealterată. 

E drept că o cameră video profesională are un preț mai ridicat decât camerele obișnuite, însă având în vedere toate avantajele enumerate mai sus, putem spune că merită toți banii.