modele usi de interior
Uși de interior de calitate pentru pensiunile din Bucovina
25/11/2020
tabla tip tigla metalica
Descoperă avantajele acoperișului de țiglă metalică
01/09/2020
Arată-le pe toate

Peleții din rumeguş – o soluţie de încălzire rentabilă pentru pensiuni

peleti rumegus fag+molid

Peleții din lemn reprezintă o formă de energie care este curată, convenabilă și rentabilă. Ei sunt realizați prin uscarea și comprimarea rumegușului și a așchiilor de lemn.

Întreprinderile și organizațiile folosesc tot mai mult lemnul pentru generarea de energie industrială, se folosesc în horticultură la încălzirea serelor și pentru încălzirea clădirilor comerciale și a școlilor. Nu doar acestea se încălzesc cu ajutorul peleților din lemn ci și unitățile rezidențiale. De fapt, lemnul este acum cea de-a patra sursă de energie după petrol, cărbune și gaze.

O parte din popularitatea sa în ultimii ani se datorează faptului că lemnul poate fi cultivat și utilizat în mod durabil. Energia din lemn este de asemenea neutră din punct de vedere al carbonului, deoarece carbonul eliberat prin arderea lemnului este egal cu carbonul absorbit de copaci în timpul creșterii.

Energia din lemn este o formă de bioenergie. Bioenergia este energia produsă de soare, capturată în material organic cum ar fi lemnul, culturile sau deșeurile animale.

peleti lemn rumegus Suceava Botosani

Cum se fac peleții de lemn?

Peleții din lemn sunt produși folosindu-se materiale reziduale cum ar fi rumegușul netratat și rumegușul de la fabricile de cherestea locale. Acest material lemnos este uscat și comprimat în peleți cu diametrul de 6 mm sub presiune și temperatură ridicată. Acest proces solidifică peletul, folosindu-se lignina naturală găsită în lemn și nu sunt necesari aditivi artificiali sau lianți. Conținutul de umiditate a peleților variază, procentul fiind mic și cuprins între  8 și 15%.

Energia din peleții de lemn

Raportul dintre energia utilizată pentru prelucrare și valoarea energetică a peleților produși depinde de faptul dacă materialul utilizat este umed sau uscat. Raportul randamentului energetic este de 20: 1 pentru material uscat și 7: 1 pentru materialul umed.

Argumente pentru utilizarea peleților din lemn

Peleții de lemn reprezintă o formă de combustibil foarte standardizat și compact, ceea ce permite transportul și depozitarea eficientă din punct de vedere al costurilor. Designul sobelor pe peleți asigură arderea aproape completă, rezultând arderea cea mai curată și cea mai mică cantitate de cenușă rezultată. Emisiile scăzute înseamnă că impactul asupra calității aerului este foarte scăzut.

De unde poți achiziționa peleți din lemn?

Odată cu apariția comerțului online, toate achizițiile sunt mai accesibile, inclusiv cea a peleților din lemn. Un furnizor care poate livra cantități mari de peleți este AGRO FURAJE IND SRL, societate din municipiul Suceava. Prin intermediul magazinului online se pot achiziționa peleți din lemn de înaltă calitate, de categoria 1 cu TRANSPORT GRATUIT INCLUS. Prețurile practicate sunt cele mai mici, iar livrarea este gratuită.