8 Jocuri de îndemânare potrivite pentru copilul tău
8 Jocuri de îndemânare potrivite pentru copilul tău
03/12/2021
Izolarea peretilor interiori 6 materiale pe care le poti folosi
Izolarea pereților interiori: 6 materiale pe care le poți folosi
29/10/2021
Arată-le pe toate

Cum să aplici pentru un credit online sigur și rapid

Cum să aplici pentru un credit online sigur și rapid

Cu siguranță te-ai confruntat uneori cu cheltuieli neprevăzute pe care ai fost nevoit să le acoperi urgent. Dar, ce faci atunci când bugetul nu îți permite să achiți toate datoriile la timp? Cea mai simplă metodă ar fi să apelezi la un împrumut, iar acum o poți face sigur și rapid, optând pentru un credit online. Iată cum se obține un astfel de împrumut și ce trebuie să faci pentru a beneficia de o aprobare rapidă!

Etapele necesare pentru obținerea unui credit online

Primul pas pentru a obține un credit online rapid este alegerea unui IFN. Pe piață sunt o mulțime de instituții financiare nebancare, așa că ar fi ideal să analizezi mai multe oferte, astfel încât să găsești cea mai bună ofertă, potrivită nevoilor tale. 

După ce ai ales un IFN, următorul pas constă în completarea unui formular online, unde îți vei introduce datele personale și tipul de venit. În general, într-un astfel de formular trebuie să completezi informații generale, precum nume, prenume, numărul de telefon, CNP, dar și datele pentru crearea unui cont online, unde vei avea nevoie de o adresă de e-mail validă și de o parolă. Indiferent de IFN-ul pe care îl vei alege, este important de reținut faptul că datele tale vor fi în siguranță, deoarece fiecare platformă are setări de securitate și confidențialitate.

Apoi urmează cea de-a treia etapă, în care trebuie să încarci pe platformă documentele necesare accesării unui credit online. Majoritatea IFN-urilor solicită o copie după buletin, dar și un extras de cont, aferent contului în care îți este virat venitul lunar. De asemenea, poți încărca și un fluturaș de salariu sau un cupon de pensie, acestea fiind dovezi clare ale venitului tău lunar. 

După ce ai depus formularul online și documentele necesare, o echipă de specialiști îți va analiza cererea de credit și îți va activa contul de client, dacă toate informațiile sunt în regulă.

Dacă cererea ta a fost aprobată, vei fi anunțat prin e-mail, iar apoi poți intra în contul tău de client de pe platformă pentru a semna online contractul de creditare. Înainte de a semna, este indicat să citești cu atenție toate informațiile standard, astfel încât să cunoști toate prevederile contractului. Dacă totul este în regulă, poți semna contractul, introducând doar numele și prenumele. 

Tot ce trebuie să faci apoi este să aștepți câteva ore, pentru ca banii să îți fie virați în cont. În general, pentru creditele online, totul decurge repede, așa că poți primi suma solicitată, chiar în aceeași zi, dacă toate documentele sunt aprobate.

Cum rambursezi un credit online?

Rambursarea creditului online presupune returnarea sumei pe care ai împrumutat-o inițial, plus dobânda aferentă. Avantajul unui astfel de credit este acela că nu trebuie să plătești alte costuri sau comisioane ascunse, pentru analizarea dosarului, administrarea contului sau acordarea creditului. Tot ce trebuie să faci este să te încadrezi în perioada de rambursare scadentă, astfel încât să nu fie nevoie să plătești taxe penalizatoare.

În general, perioada de rambursare a creditelor online variază de la o săptămână, până la 3 sau 6 luni, în funcție de valoarea creditului și de istoricul de plată al creditelor anterioare.

Însă, în situația în care te confrunți cu anumite probleme și nu poți rambursa creditul la timp, poți trimite o notificare către IFN, pentru a cere o amânare a plății. În general, amânarea de plată se acordă o singură dată pe contract, pentru o perioadă de maximum 30 de zile. 

Iar în cazul în care nu apuci să trimiți o notificare și nu reușești să rambursezi la timp suma împrumutată, va trebui să plătești o dobândă penalizatoare, care este egală cu dobânda inițială stabilită în contract.Așadar, acestea sunt lucrurile esențiale pe care trebuie să le iei în calcul atunci când vrei să soliciți un credit online. După ce ai ales un IFN, poți aplica pentru un credit doar cu actul de identitate, iar dacă cererea îți va fi aprobată, banii vor ajunge în contul tău, în doar câteva ore.