5 sfaturi importante pentru igiena intimă feminină
5 sfaturi importante pentru igiena intimă feminină
03/12/2021
Cum să aplici pentru un credit online sigur și rapid
Cum să aplici pentru un credit online sigur și rapid
17/11/2021
Arată-le pe toate

8 Jocuri de îndemânare potrivite pentru copilul tău

8 Jocuri de îndemânare potrivite pentru copilul tău

Copiii sunt ca niște bureți, mai ales la vârstele fragede. Ei absorb cu interes tot ceea ce văd și ce experimentează. Din fericire pentru, joaca este principala metodă de învățare, așa că cei mici pot face progrese deosebite cu ajutorul unor activități extrem de plăcute. Jocurile potrivite le vor stimula abilitățile cognitive, fizice și emoționale, iar cele de îndemânare îi vor ajuta să fie mai răbdători, să se concentreze mai ușor, dar și să experimenteze simțul echilibrului. 

Jocurile de îndemânare aduc un plus incredibil modului în care copiii învață să gândească și să-și îndeplinească sarcinile. Aceste jocuri reprezintă o formă de activitate pe care specialiștii o recomandă datorită beneficiilor majore pe care le aduce în creșterea și dezvoltarea copiilor. 

Jocurile de îndemânare se regăsesc într-o ofertă foarte variată. Ele propun activități diverse, de la cele mai simple la cele mai complexe. Aranjarea pieselor, cântărirea sau mutarea unor obiecte reprezintă sarcini care îi ajută pe copii să gândească creativ. Din acest motiv, jocurile de îndemânare sunt distractive și antrenante. 

Dacă ți-am trezit interesul, verifică aici colecția de jocuri de îndemânare pentru copii, iar în continuare află care sunt recomandările noastre.

  • Joc Tap Tap Art Ferma – Goki

Este un joc de îndemânare, cu multiple forme geometrice și figurine frumos ilustrate, pe care cei mici le pot monta cu ajutorul unui ciocănel de lemn. Aceste forme pot forma diverse combinații de peisaje și scene. 

  • Joc Tap Tap – Nave spatiale de asamblat – Djeco

Acest joc conține forme și părți ale navelor spațiale, care pot fi combinate în diferite variante. Jocul include și cartonașe cu poze, care îi arată celui mic cum să construiască navele spațiale, pe planșa special concepută. 

  • Joc de pescuit magnetic – Pești tropicali – Djeco

Un joc foarte amuzant, care conține undițe dotate cu magneți mici, ce vor prinde peștișorii tropicali. Aceștia pot fi puși într-o cutie, dar pentru ca totul să fie mai amuzant, pot fi pescuiți dintr-un lighean cu apă. Jocul ajută la dezvoltarea observației, a motricității fine, precum și a coordonării mână-ochi.

  • Set Plastilina – Culori clasice – Djeco

Un set îndrăgit de cei mici, care conține plastilina în culori clasice. Modelarea plastilinei antrenează imaginația și atenția copiilor și ajută la dezvoltarea motricității fine.

  • Joc cu șiret – Lassanimo – Djeco

Este un joc de îndemânare destinat copiilor mici care vor să învețe să pună șireturi la pantofi și să facă fundă. Setul conține 4 animale din lemn, cu ajutorul cărora cei mici pot completa detalii specifice cu șireturi colorate. 

  • Joc de indemanare – Mikado – Djeco

Acest joc conține multe bețișoare din lemn, vopsite în culori diferite, fiecare culoare valorând un anumit număr de puncte. Jocul are ca scop așezarea bețișoarelor într-o grămadă aleatorie, iar ulterior scoaterea bețișoarelor din grămadă fără a le mișca pe celelalte. 

  • Joc de echilibru pentru copii – Bigboum – Djeco

Acest joc de îndemânare conține 20 de cuburi de lemn, pe care cel mic trebuie să le suprapună pe piesa de bază, un elefant amuzant. 

  • Turn de construit – Maxi Topanijungle – Djeco

Este un joc în care cuburile devin căsuțele animalelor, iar misiunea copiilor este să formeze un turn cât mai înalt. Partea amuzantă este că fiecare cuib trebuie să fie susținut de câte un animăluț din set. 

Activitățile de îndemânare le permit copiilor să se dezvolte la potențialul lor maxim. Chiar și cel mai simplu joc îi va învăța ceva pe cei mici, le va dezvolta creativitatea și dexteritate, în timp ce creierul lor se va dezvolta sănătos. Jocurile de îndemânare îi stimulează pe copii să învețe încă de la vârste fragede arta de a se implica și de a interacționa cu lumea. De asemene, ei se vor integra într-un spațiu pe care îl pot stăpâni, iar asta îi va ajuta să aibă încredere în ei pentru a face față provocărilor viitoare.