Cum să porți brățări din aur: 5 idei
Cum să porți brățări din aur: 5 idei
31/01/2022
10 stațiuni potrivite pentru o vacanță în doi
10 stațiuni potrivite pentru o vacanță în doi
26/01/2022
Arată-le pe toate

Cum ai grijă de interiorul mașinii tale Skoda

Cum ai grijă de interiorul mașinii tale Skoda

Mașinile Skoda sunt foarte populare în rândul șoferilor din România, unul dintre motive fiind și faptul că dispun de un spațiu generos, atât în habitaclu cât și în portbagaj. Pentru a te bucura de un astfel de avantaj deloc de neglijat, se cuvine să acorzi o atenție deosebită îngrijirii interiorului. În acest sens, avem câteva recomandări de care să ții cont dacă te numeri printre posesorii unui autoturism Skoda.

Folosește covorașe auto

Covorașele auto nu reprezintă doar un simplu accesoriu de care te poți lipsi fiindcă ele au un important rol în protejarea podelei mașinii. Umezeala este inamicul numărul unu al podelei pentru că favorizează apariția mucegaiului, dar și a ruginei, ceea ce va duce la uzura prematură a mașinii. Praful și noroiul trebuie și ele ținute la distanță, iar acum poți face asta simplu folosind covorașe de tip tăviță, pentru Skoda. Acestea rețin toate impuritățile, apa și alte lichide vărsate accidental, menținând podeaua curată și uscată.

Curăță interiorul de fiecare dată când speli mașina

Mașina trebuie spălată cam de două ori pe lună, operațiune care ar trebui să includă și curățatul interiorului nu doar al exteriorului. Fie că te duci la spălătorie sau alegi să îți speli singur mașina, interiorul trebuie curățat de fiecare dată. Mai întâi, scoate covorașele, scutură-le bine, apoi spală-le cu un jet puternic de apă. În timp ce se usucă, aspiră interiorul insistând asupra podelei, a zonei de sub scaune și a tapițeriei. De asemenea, nu uita să pui aspiratorul și în portbagaj. Dacă pe tapițerie sunt pete, trebuie să le îndepărtezi cu ajutorul unor soluții speciale de curățare; la final, șterge praful de pe bord și curăță geamurile.

Folosește huse pentru tapițerie

Scaunele și bancheta din spate se murdăresc ușor, mai ales dacă sunt într-o culoare deschisă, sau ai copii. Întrucât curățarea lor este destul de costisitoare, ar fi recomandat să folosești un set de huse pentru tapițerie. Scaunele și bancheta sunt astfel protejate atât de murdărie, cât și de uzură și vor arăta ca noi chiar și după câțiva ani de utilizare. Chiar dacă se murdăresc la un moment dat, husele sunt ușor de curățat, fiind suficient să le bagi la mașina de spălat. Nici petele definitive nu sunt o problemă, pentru că în acest caz poți înlocui husele cu altele noi, prețul unui set fiind unul accesibil. 

Nu lăsa gunoaiele în mașină

Mașinile Skoda sunt prevăzute cu multe compartimente pentru depozitarea ambalajelor, a sticlelor de suc și a altor deșeuri. În primul rând, trebuie să îi rogi pe pasageri să le folosească dacă este cazul și să nu lase gunoaiele pe banchetă sau să le arunce pe jos. La finalul fiecărui drum, fă-ți un obicei din a verifica fiecare compartiment, pentru a-l goli înainte de a părăsi mașina. Lăsate acolo mai mult timp, gunoaiele se vor aduna și nu vrei ca mașina ta să se transforme într-un tomberon ambulant. Nu mai vorbim despre situațiile în care este vorba despre resturi de mâncare sau alte gunoaie care ți-ar umple mașina cu un miros deloc plăcut.

Curăța încălțările înainte de a urca în mașină

Cel mai adesea, noroiul praful și apa ajung în mașină purtate pe tălpile încălțărilor. Se întâmplă cu precădere în sezonul rece, atunci când bălțile sunt la tot pasul și e imposibil să le ocolești pe toate. Ține cont de acest detaliu și șterge-ți încălțămintea înainte de a urca în mașină. De asemenea, nu te sfii să ceri și pasagerilor să facă același lucru, pentru că acesta nu poate fi considerat un gest de impolitețe.    

Acestea sunt principalele sfaturi pe care ar trebui să le urmezi pentru ca Skoda ta să fie permanent curată și îngrijită.