Vine ziua soției? Iată cu ce o poți surprinde plăcut
Vine ziua soției? Iată cu ce o poți surprinde plăcut
20/07/2022
3 intervenții estetice cu grăsime proprie
3 intervenții estetice cu grăsime proprie
27/06/2022
Arată-le pe toate

Care este regulamentul de joc pentru pariuri sportive online

Care este regulamentul de joc pentru pariuri sportive online

Ca orice activitate care implică unele costuri, și bettingul are reguli. Cu ajutorul lor, sistemul de pariere capătă logică și pariorii știu la ce să se aștepte când mizează bani pe evenimente sportive. De asemenea, regulile asigură șanse egale tuturor și transparență. Regulile țin de accesul și selecția beturilor, dar și de modul în care abordezi activitatea de pariere. Când urmărești un meci, se întâmplă să fii foarte implicat. Trăiești intens fiecare fază și aștepți ca echipa favorită să câștige. În schimb, când pariezi, trebuie să fii rațional și să iei decizii bune. Pariatul online este o provocare în acest sens pentru că îți oferă acces facil la o mulțime de evenimente sportive. De aceea, trebuie să știi care este regulamentul de joc pentru pariuri sportive online. 

Ai voie să pariezi doar dacă ești adult

Dacă vrei să te relaxezi cu pariuri sportive, trebuie să știi că trebuie să fii adult. Doar dacă ai împlinit 18 ani, legea îți permite să pui beturi. Nu ai voie să folosești contul deschis de altcineva la o agenție de pariuri online pentru că acesta este unic și nu este transmisibil. De asemenea, nu este permis să pariezi dacă ești rudă de gradul 1 cu organizatorul sau un angajat al acestuia ori dacă lucrezi la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. 

Opțiunile de pariere disponibile sunt cele din oferta caselor de pariuri

Fiecare sport are propriile reguli și particularități care determină ce opțiuni de pariere sunt disponibile. Acestea depind și de operatorul care organizează pariurile. Astfel, s-ar putea să nu găsești toate beturile pe care ți le dorești în oferta unei agenții online. Totuși, casele de pariuri din mediul virtual au suficiente opțiuni de pariere care îți permit să te distrezi și să-ți pui mintea și norocul la încercare. De exemplu, la fotbal poți să pui beturi pe:

  • marcatori;
  • scor final;
  • scor la pauză sau într-un anumit interval;
  • diferența de scor;
  • handicap;
  • număr de cornere;
  • număr de goluri.

Sporturi ca atletismul sau cursele de mașini îți dau ocazia să mizezi pe timpul parcurs sau pe ordinea sosirii, iar tenisul și voleiul pe numărul total de puncte sau pe rezultatul unui set.

Poți să plasezi trei tipuri de pariuri

Dacă te-ai înscris pe un site de betting și contul ți-a fost validat, poți să începi distracția. Ai la dispoziție trei tipuri de pariuri:

  • individuale;
  • multiple;
  • sistem.

Un pariu individual presupune alegerea unui eveniment pe care pui un pronostic. Pariurile multiple sunt compuse din mai multe beturi, pe evenimente diferite. Când pariezi în sistem, mizezi pe mai multe evenimente din care optezi pentru un minim de pronosticuri corecte. Ca să fie mai ușor de înțeles, iată un exemplu: am făcut un bilet din zece evenimente. Pot să aleg ca acesta să devină câștigător dacă se confirmă nouă din cele zece pariuri. În acest caz, recompensa este mai mică, dar am șanse mai mari de câștig.

Pariurile pierdute înseamnă bani pierduți

Pariurile costă, chiar dacă există șansa ca miza să se transforme în câștig. Nu mereu suntem inspirați sau norocoși, așa că ține cont că un pariu necâștigător înseamnă o sumă de bani pierdută. Singura situație în care poți primi bani înapoi este când alegi o opțiune de pariere cu returnare parțială sau totală a banilor, ca de exemplu handicap asiatic sau draw no bet. 

Responsabilitatea stă la baza distracției

Pariurile sportive sunt distractive, ceea ce te poate tenta să cheltuiești excesiv sau să pierzi mult timp căutând beturi și evenimente sportive care au cote bune. Timpul și bugetul sunt, însă, limitate, așa că, asigură-te că îți rămân și pentru alte activități. De asemenea, nu paria la recuperare sau când consumi alcool.

Oricine poate învăța regulile pariurilor sportive. Fii rațional și responsabil și beturile vor fi o sursă de relaxare.