Care este regulamentul de joc pentru pariuri sportive online
Care este regulamentul de joc pentru pariuri sportive online
14/07/2022
Care sunt testele de screening esențiale pentru monitorizarea sănătății tale
Care sunt testele de screening esențiale pentru monitorizarea sănătății tale
23/06/2022
Arată-le pe toate

3 intervenții estetice cu grăsime proprie

3 intervenții estetice cu grăsime proprie

Transferul chirurgical de grăsime reprezintă o procedură cosmetică prin care se recoltează grăsime dintr-o parte a corpului și se injectează într-o altă regiune cu scopul de a-i modifica dimensiunile, forma și aspectul. Intervenția este cunoscută și sub numele de grefă de grăsime sau lipomodelare. Citește în continuare și află care sunt cele mai comune intervenții estetice care folosesc transferul de grăsime.

Augmentarea mamară

Transferul de grăsime pentru augmentare mamară folosește tehnica liposucției pentru a recolta grăsimea ce ulterior va fi injectată în sâni. Această tehnică le poate fi utilă în special persoanelor care doresc modificări mici ale dimensiunilor sânilor și un efect cât mai natural. Procedura de lipofilling mamar permite creșterea dimensiunii sânilor cu maxim o cupă și nu intervine asupra procesului de lăsare a sânilor, în acest sens fiind necesară o procedură de lifting.

Spre deosebirea de augmentarea mamară cu implanturi siliconice, procedura de lipofilling are o rată mai mică de complicații și presupune efectuarea unor incizii mai mici, minimizând astfel și dimensiunea cicatricilor post-intervenționale [1].

Lipoliftingul feselor

Mărirea feselor cu grăsime este cunoscută sub numele de lifting brazilian și oferă rezultate mai naturale comparativ care utilizează implanturi de silicon. Lipoliftingul feselor este realizat în mod normal sub anestezie generală, însă atunci când cantitatea de grăsime transferată este mică, se poate realiza și utilizând numai anestezie locală. Grăsimea este recoltată prin liposucție de pe șolduri, abdomen sau coapse. După recoltare, grăsimea este purificată și procesată înainte de a fi injectată în fese.

Injectarea se face în 3-5 locuri pentru a creea un aspect cât mai rotund și natural. Atât zona de liposucție, cât și cea de injectare vor fi închise prin coasere, iar deasupra va fi aplicat un pansament pentru a minimiza riscul de sângerare [2].

Întinerirea facială

Transferul de grăsime proprie poate fi folosit și pentru îmbunătățirea aspectului feței și reducerea semnelor de îmbătrânire, conferind un efect de umplere și conturare, dar și de reducere a ridurilor. În plus, întinerirea facială prin injectarea de grăsime proprie modifică textura pielii oferindu-i un aspect radiant. Cel mai frecvent injectarea facială de grăsime se face la nivelul obrajilor, buzelor, pleoapelor, tâmplelor și în jurul gurii. Procedura este folosită inclusiv pentru ameliorarea aspectului ridurilor de expresie din zona ochilor și a buzelor.

Deși o parte din grăsimea injectată se poate resorbi în timp, rezultatele obținute prin transferul de grăsime proprie la nivelul feței sunt permanente. Cu toate acestea, procedura nu oprește procesul de îmbătrânire [3].

În concluzie, intervențiile estetice bazate pe transferul de grăsime proprie te pot ajuta să îmbunătățești anumite aspecte ale corpului tău, oferindu-ți rezultate naturale. Dacă ești interesată de o astfel de procedură, programează-te acum la un consult la un medic specialist în chirurgie plastică și află mai multe detalii despre cum poți obține aspectul dorit prin intermediul lipomodelării.

Surse informative

  1. Odunze, Millicent. “Getting Bigger Breasts without Implants with Autologous Augmentation.” Verywell Health, 24 Mar. 2021, www.verywellhealth.com/bigger-breasts-without-getting-implants-pros-cons-2709949. 
  2. Cherney, Kristeen. “Brazilian Butt Lift Procedure, Benefits, Side Effects, and Cost.” Healthline, 15 July 2019, www.healthline.com/health/brazilian-butt-lift. 
  3. “Facial Rejuvenation (Fat Injections, Fat Grafting).” Resident and Fellow Aesthetic Surgery Clinic, www.uoftplasticsurgery.ca/clinic/procedures/face/facial-rejuvenation-fat-injections/. 

Mihai ChertifDr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/