Ce trebuie sa stii despre sindromul Cushing
Ce trebuie să știi despre sindromul Cushing
28/12/2022
Câte tipuri de ochelari de vedere există şi ce caracteristici au
Câte tipuri de ochelari de vedere există şi ce caracteristici au
19/12/2022
Arată-le pe toate

3 idei de amenajare a dormitorului

3 idei de amenajare a dormitorului

Orice dormitor trebuie să fie un spațiu care asigură cele mai bune condiții de dormit și invită la relaxare atunci când timpul îți permite să dedici o după-amiază unei cărți preferate sau altor pasiuni. Din acest motiv, este important să alegi o paletă de culori, accente, mobilier, surse de iluminare și textile care pot crea o estetică echilibrată, odihnitoare și unică. Opțiunile sunt foarte variate, motiv pentru care poate fi o provocare să faci alegerile potrivite pentru tine. 

În continuare, poți descoperi 3 idei de amenajare a dormitorului care te pot ajuta să găsești inspirația de care ai nevoie. 

  • Creează un perete accent 

Dacă vrei să pui în valoare cu ușurință tăblia de pat aleasă pentru dormitorul tău, poți crea un perete accent care va adăuga inclusiv mai multă unicitate amenajării tale. Pentru a putea jongla cu cât mai multe culori, texturi și finisaje, ar trebui să ai în vedere eleganța și durabilitatea pietrei decorative. Pentru montaj, vei avea nevoie de anumite materiale de construcții specifice, precum un adeziv de piatră naturală și un chit pentru rosturi. 

Spre exemplu, pentru un aspect rustic al dormitorului poți opta pentru piatră asemănătoare celei naturale, putând obține astfel un decor care amintește de o cabană de munte. Poți completa această imagine cu ajutorul unor plăci din lemn poziționate la nivelul tavanului, într-o formă arcuită. 

Pentru un aspect modern și plin de caracter poți crea un perete accent din piatră decorativă gri cu un efect 3D. Ar trebui să ai în vedere în special travertinul și ardezia. Poți contura și o amenajare mediteraneană cu ajutorul unei placări din marmură crem cu o textură unică obținută prin scapitare – un proces mecanic prin care piatra capătă un aspect nefinisat și unic. 

  • Alege nuanțe subtile 

Pentru că dormitorul trebuie să fie un spațiu care invită la relaxare, este important ca paleta de culori să promoveze ideea de somn odihnitor. Cu toate acestea, câteva accente de culoare vibrante pot fi ideale pentru a sublinia ideea că dormitorul poate fi și un loc potrivit pentru a te bucura de activitățile preferate. 

Spre exemplu, poți alege un contrast clasic de alb și negru care asigură atât un aer calm și odihnitor, cât și o doză de dramatism. Combină o ramă de pat neagră cu o lenjerie de pat de culoarea fildeșului sau pereți albi cu decorațiuni și mobilier negru și vei obține o amenajare elegantă. 

Dacă dorești să conferi dormitorului tău o notă cât mai caldă, poți utiliza culorile pământului. Amenajarea ta va emana cu siguranță confort dacă utilizezi accente maro intens și mobilier din lemn închis la culoare. Poți evoca și imaginea fermecătoare a pădurii prin combinarea acestor nuanțe mai închise cu cearșafuri și cuverturi de un verde smarald. Pentru un plus de luminozitate, achiziționează și un otoman galben sau un covor portocaliu. 

  • Decide care va fi tema

Pentru a putea alege mobilierul și decorațiunile potrivite pentru personalizarea dormitorului tău, este important să decizi ce temă preferi. Opțiunile sunt multiple, incluzând atât variantele clasice, cât și temele contemporane sau tranziționale potrivite pentru cei cu gusturi eclectice. 

Dacă vrei să mizezi pe stilul clasic care nu se demodează niciodată, poți opta pentru obiecte de mobilier mai ornamentate precum o comodă cu oglindă în stil vintage sau un dressing cu mânere antichizate și un finisaj elegant din lemn de culoare închisă sau cireș. Astfel de alegeri asigură conturarea unui dormitor luxos. 

Atunci când scopul este de a obține o amenajare contemporană, poți combina tăblii de pat cu un design unic cu paturi mai joase și noptiere cu linii cât mai simple. Poți alege și o combinație de elemente clasice și moderne, caz în care vei obține o amenajare tranzițională. Efectul eclectic dorit poate fi atins prin alegerea unor pernuțe, oglinzi și obiecte de artă potrivite. 

Dacă vrei să surprinzi cu amenajarea dormitorului în timp ce te asiguri că toate nevoile tale sunt satisfăcute, combină aceste trei idei cu preferințele tale. Un perete accent, culorile potrivite și o temă unitară sunt elemente care pot asigura unicitatea proiectului tău.