Cum să alegi ochelari de soare de calitate? 5 sfaturi utile
Cum să alegi ochelari de soare de calitate? 5 sfaturi utile
20/03/2023
Cum să îți alegi materialul de inel în funcție de culoarea pielii?
Cum să îți alegi materialul de inel în funcție de culoarea pielii?
03/03/2023
Arată-le pe toate

Neîntrecuţi sunt meşterii de cabane din lemn rotund din Bucovina

Neîntrecuţi sunt meşterii de cabane din lemn rotund din Bucovina

Bucovina se remarcă la nivel naţional şi internaţional în primul rând prin obiectivele turistice din galeria UNESCO (Mănăstirile pictate), iar apoi prin ospitalitatea oamenilor din zonă, prin respectarea tradiţiilor strămoşeşti şi prin multitudinea de unităţi de cazare şi restaurante.

Se construieşte foarte mult în Bucovina ca de altfel în toată România şi în diverse moduri, însă dacă ne raportăm la zona Bucovinei veţi găsi aici cei mai buni meşteri în construcţiile din buşteni de lemn rotund.

 

Avantajele construcţiilor din lemn rotund sunt mai multe: design deosebit de impresionant, izolaţie termică foarte bună, rapiditate în realizare şi materialele ecologice, în armonie cu natura.

De asemenea, încadrarea în peisajul montan este perfectă, o cabană din buşteni de lemn rotund va fi locul perfect de petrecere a timpului liber în mijlocul naturii, indiferent de anotimp. Lemnul protejează de frig iarna şi izolaţia corespunzătoare asigură răcoare pe timp de vară.

Sunt renumite în toată ţara firmele de construcţii case din lemn din Bucovina, meşterii pe care această zonă îi are sunt neîntrecuţi.

Bucovina Eco House este o firmă locală de tradiţie în domeniul construcţiilor din buşteni, realizând numeroare proiecte în judeţele Suceava, Iaşi, Bacău, Satu Mare, Hunedoara, Maramureş sau Bistriţa Năsăud. Distanţa nu este o problemă pentru asamblarea acestor tipuri de case, în prima etapă se lucrează scheletul din buşteni de lemn rotund la fabrica producătorului, după care aceştia se transportă la locul de montaj şi se instalează.

Beneficiarul are ca sarcină realizarea fundaţiei din beton pentru casă/cabană şi obţinerea autorizaţiilor de construcţie necesare şantierului. Proiectul cabanei va fi discutat şi stabilit împreună cu constructorul, astfel încât să fie asigurată consultanţă de specialitate pentru optimizarea tuturor detaliilor constructive.

Cabana din lemn rotund poate fi accesorizată cu balcoane, cerdac sau terasă, denumire specifică fiecărei zone în parte, iar în vecinătatea sa poate fi amplasat un foişor din lemn rotund.

De asemenea, se poate realiza un model deosebit de gard din buşteni care va completa armonios imaginea întregului ansamblu din lemn.

Vă invităm să accesaţi site-ul www.bucovinaecohouse.ro/lucrari/ pentru a vizualiza o parte din Lucrările din portofoliul Bucovina Eco House.

cabana lemn rotund

Materiale ecologice

Construcţiile moderne trebuie neapărat să ia în considerare aspectele ecologice, cum ar fi sustenabilitatea, reciclabilitatea şi armonia cu natura. În acest context trebuie spus că LEMNUL îndeplineşte toate cerinţele. Bucovina Eco House foloseşte doar lemn din surse certificate, cu acte de provenienţă, fără a încuraja defrişările necontrolate şi infracţiunile la regimul silvic. Preferăm să achităm un preţ mai mare pentru materia primă decât să încurajăm furtul.

Lemnul este un material 100% ecologic şi reciclabil, toate resturile de materiale se utilizează în vreun fel sau altul astfel încât să existe zero pierderi.

Lemnul este un material care se îmbină armonios în mediul înconjurător şi face parte concordantă din natură, de aceea şi bucură foarte mult sufletul la vederea acestor tip de construcţii.

Lemnul respiră şi asigură un climat sănătos, fără să elimine în aer substanţe nocive pentru sănătate.

Structura din lemn este foarte rezistentă la cutremure sau alte intemperii (vânt puternic, zăpezi abundente, etc.).

casa din lemn rotund

Aspectul tradiţional

Construcţiile din lemn sunt specifice poporului român încă din cele mai vechi timpuri. Găsim astăzi prin satele României tot felul de case, cabane, şuri şi saivane realizate pe structură din buşteni care au trecut cu succes testul timpului, multe din ele cu o durată de viaţă de peste 100 de ani.

Deoarece „codrul este frate cu românul” încă din cele mai vechi timpuri, pădurile au asigurat românilor materia primă necesară construirii spaţiilor de locuit, stocat cerealele sau pentru crescut animalele, atât de necesare vieţii în mediul rural.

Dacă doriţi o reîntoarecere la natură, o construcţie modernă şi tradiţională în acelaşi timp, cu o amprentă ecologică şi rezistentă la cutremure şi intemperii, alegeţi o cabană din buşteni de lemn rotund de la un producător consacrat şi cu experienţă, care nu va face rabat la calitatea materialelor şi a substanţelor utilizate pentru tratarea lemnului.

Trebuie să fiţi foarte atenţi cu cine alegeţi să colaboraţi, pentru că unele firme sunt foarte aglomerate şi îşi vor lua un timp lung pentru livrare, iar altele fie nu sunt serioase sau nu au cunoştinţe suficiente pentru a realiza un proiect de succes de la început la bun sfârşit.

Bucovina Eco House case si cabane din lemn rotund

Bucovina Eco House este alegerea optimă care nu va dezamăgi. Sună acum la 0742 959 570 şi cere o ofertă pentru proiectul tău din lemn rotund.