Câte tipuri de ochelari de vedere există şi ce caracteristici au
Câte tipuri de ochelari de vedere există şi ce caracteristici au
19/12/2022
Care sunt avantajele încălzirii cu gaz lichefiat? De ce merită să vă încălziți casa cu el?
Care sunt avantajele încălzirii cu gaz lichefiat? De ce merită să vă încălziți casa cu el?
01/12/2022
Arată-le pe toate

3 aspecte care pot afecta încrederea în sine a bărbaților – cum le rezolvi?

3 aspecte care pot afecta încrederea în sine a bărbaților - cum le rezolvi?

Un subiect care tinde, de multe ori, să fie trecut cu vederea este încrederea în sine a bărbaților și cât de confortabil se simt aceștia cu ei înșiși. De-a lungul timpului, bărbații au fost rareori încurajați să discute despre sentimentele lor, motiv pentru care pot ajunge să ascundă aspectele de care nu sunt mulțumiți cu privire la propria persoană.

Însă, există o serie de factori ce pot avea un impact asupra bunăstării lor psihologice. Printre aceștia, se numără și elemente care, din fericire, pot fi adresate fără prea mari probleme și se pot găsi rezolvări. Iată care sunt câteva dintre acestea și ce soluții poți aborda.

1. Silueta

În general, femeile sunt candidatele principale pentru diverse diete, exerciții fizice sau intervenții care să le ajute să își îmbunătățească silueta și aspectul corpului. Însă, și bărbații se pot simți afectați de acumularea unor kilograme în plus sau atunci când corpul lor nu arată tocmai așa cum și-ar dori.

Din fericire, acesta este unul dintre aspectele la care se poate interveni fără probleme. Exercițiile fizice, combinate cu o dietă sănătoasă, pot face minuni și pot ajuta la schimbarea radicală a felului în care arată o persoană. 

În cazul în care anumite depozite de grăsime se dovedesc a fi persistente, poți discuta cu un medic nutriționist pentru a lua decizii alimentare mai inspirate, cu un antrenor pentru a găsi un tip de antrenament potrivit sau, în ultimă fază, cu un medic estetician pentru a vedea ce fel de proceduri pot fi utile.

2. Pierderea părului

O altă problemă foarte des întâlnită la bărbați odată cu trecerea timpului este căderea părului. Pe măsură ce îmbătrânesc, poate apărea pierderea părului după un tipar fix, astfel formându-se binecunoscuta chelie. Uneori, acest fenomen își poate face apariția și mai devreme, unii bărbați prezentând astfel de simptome chiar în jurul vârstei de 20 de ani.

Așadar, o asemenea problemă poate avea un puternic impact emoțional. Din păcate, căderea părului nu poate fi oprită sau combătută, însă pot fi încercate diferite tratamente pentru a încetini ritmul de cădere, dar și soluții precum transplantul de păr.

3. Performanța sexuală și mărimea organelor genitale

Deși poate nu discută foarte mult despre asta, bărbații pot fi cu adevărat complexați de mărimea organelor lor genitale. Aceștia asociază un penis mai mare cu o performanță sexuală de top și, astfel, cu posibilitatea de a-și satisface pe deplin partenera. În momentul în care nu sunt mulțumiți de dimensiune, pot apărea problemele și frustrările.

Dacă încrederea lor de sine este grav afectată de acest aspect și începe să aibă un impact asupra calității vieții și a relației cu cei din jur, atunci există și opțiuni de corectare chirurgicală. Pentru o faloplastie (operația de mărire a penisului) într-o clinică modernă, poți lua legătura cu Cosmedica. Această clinică de chirurgie plastică și estetică folosește aparatură de ultimă generație pentru a ajuta pacienții să obțină aspectul fizic dorit și să se simtă confortabil în propria piele.

Nesiguranțele și probleme de încredere de sine ale bărbaților ar trebui luate în serios. Aceștia merită să se simtă bine cu ei înșiși și să adreseze orice factor care îi împiedică din a fi confortabili cu propria persoană. Fie că este vorba de intervenții estetice sau de schimbarea stilului de viață, aceste soluții pot să dea rezultate și pot aduce îmbunătățiri semnificative din acest punct de vedere.

Mihai Chertif

 

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.
Chirurgie plastica si estetica
Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare
www.cosmedica.ro
https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/