serbarile zapezii 2019 vatra dornei
Serbările zăpezii 2019 Vatra Dornei
29/01/2019
24 ianuarie
22/01/2019
Arată-le pe toate

Villa Alice**** – cazare minunată în Suceava centru

Fiind situată chiar în centrul Sucevei, Pensiunea Villa Alice**** reușește să impresioneze pe oricine prin interiorul și prin exteriorul său. Pensiunea este una de patru stele dar conține și camere care se pot clasifica la cinci stele fără doar și poate.

Locația este potrivită atât celor care sunt în zonă în interes de afaceri, turistic și cultural sau pentru relaxare.

În ceea ce privește exteriorul vilei, acesta a fost renovat de curând, în toamna anului trecut. Se poate remarca o replică în mozaic a tabloului votiv din „Tetraevanghelul de la Humor”. Opera este de mari dimensiuni, mai exact 2 metri ca și lățime și 3.5 metri ca și lungime iar originalul a fost realizat din porunca lui Ștefan cel Mare de către ieromonahul Nicodin în anul 1473. Acest tablou a devenit popular și pentru faptul că potretul domnitorului este considerat a reprezenta cea mai veridică imagine a sa. În ceea ce privește clădirile civile din țară doar la Villa Alice**** se poate întâlni acest tip de mozaic cu ancadrament religios.

Alte 3 medalioane în mozaic au fost amplasate pe părțile de lângă recepție și reprezintă chipurile unor renumiți înfăptuitori ai Marii Uniri din anul 1918 și anume regele Ferdinand, regina Maria și Iancu Flondor, cel din urmă fiind înfăptuitorul principal al unirii Bucovinei cu România.

Toate aceste lucrări au fost sfințite chiar la 100 ani de când Iancu Flondor a obținut acceptul de a vota unirea Bucovinei cu România de la minoritățile naționale, în ziua de 26 noiembrie 2018. După cum bine știm, peste două zile, adică pe 28 noiembrie s-a sărbătorit unirea Bucovinei cu România. În cadrul sfințirii, proprietarul pensiunii a primit Medalia aniversară a centenarului, medalie placată cu aur.

Nu doar exteriorul pensiunii este deosebit ci și interiorul. Camerele sunt mobilate cu mobilă din lemn masiv  albă executată pe bază de comandă într-un stil francez caracteristic epocii lui Ludovic al-XV-lea. Oaspeții au parte de confort sporit datorită saltelelor de înaltă calitate, a lenjeriei de pat imaculată și a celorlalte dotări.

Camerele cu dotări de 5 stele sunt foarte apreciate de cei care le-au trecut pragul, unii spunând că atât băile cât și acele încăperi sunt mai presus decât camerele de 5 stele ale marilor lanțuri hoteliere internaționale. Din categoria dotărilor putem enumera: TV Full HD cu diagonala de 60 inch, Blu-ray player, seif electronic, baie spațioasă cu cadă dublă, cu hidromasaj și jacuzzi dar și cabină de duș cu hidromasaj și saună cu aburi cu panou touch-screen.

Prețurile valabile până la data de 31 martie 2019 pentru o noapte de cazare sunt următoarele:

  • Camere 3* single – 109 lei
  • Camere 4* – 159 lei
  • Camere cu dotări de 5* – 249 lei

Cei care efectuează rezervarea online pe pagina web a pensiunii www.villaalice.ro primesc un discount de 5%.