România este o țară mistică și seducătoare, care te va captiva din momentul în care treci granița și nu te va lăsa să pleci. România este o țară frumoasă, cu multe lucruri de făcut, chiar dacă este adesea asociată cu Transilvania și Dracula. România este bine cunoscută pentru numeroasele sale castele medievale și biserici medievale fortificate, dar se mândrește și cu o mulțime de lucrări arhitecturale impresionante care te vor lăsa fără cuvinte. Printre peisajele magnifice ale Europei, în special Munții Carpați și Delta Dunării, se numără și cel mai mare fluviu al țării: Dunărea. În România, veți găsi o țară bogată în istorie și plină de aventuri în aer liber, care cu siguranță vor încânta clienții de toate vârstele.
Orașul vechi Brașov
Brașovul este de mult timp una dintre cele mai populare atracții turistice din România, și asta pentru un motiv întemeiat. Există un oraș medieval pitoresc în interiorul orașului vechi, cu alei de piatră sinuoase, case colorate și biserici istorice fortificate. Această destinație românească este un loc fermecător și bogat în istorie, iar orașul vechi din Brașov este cel mai bun loc pentru a petrece câteva zile în România. Există multe lucruri pe care le puteți face atunci când vă aflați în Centrul Vechi al Brașovului. Puteți încerca mâncăruri românești delicioase, puteți lua parte la un tur pietonal gratuit, puteți vizita hoteluri istorice, puteți juca un joc de pacanele online NetBet, puteți urca pe Dealul Straja și așa mai departe. Această biserică istorică a fost numită Neagră după ce a fost distrusă într-un incendiu în anii 1680. Ea se află pe un loc care a fost cotat ca fiind important în acea vreme. Plimbarea pe StradaSforri, cea mai îngustă stradă de pe întreg continentul european, este cel mai bun mod de a experimenta acest oraș.
Castelul Bran
Un monument de o frumusețe considerabilă, Castelul Bran este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante repere și atracții din întreaga Românie, nu doar din Transilvania. Scopul inițial al Castelului Bran a fost acela de a proteja și găzdui coloniștii germani care au sosit în Irlanda la sfârșitul anilor 1300. Castelul a fost folosit ulterior ca spital în timpul celui de-al Doilea Război Mondial de către fiica proprietarului, după ce a fost trecută prin castel. Astăzi, locația a devenit un muzeu dedicat vieții și colecției regretatei regine Maria.
Mănăstiri pictate
Arta bizantină poate fi găsită în formă imaculată în mănăstirile pictate din întreaga Românie. Exterioarele mănăstirilor din jur sunt pictate cu fresce frumoase, spre deosebire de cărămizile sau piatra tradiționale. Unele fresce care decorează aceste mănăstiri datează din secolele al XV-lea și al XVI-lea. Scenele reprezentate în ele sunt preluate din opere din Biblie. Pot fi incluse și portrete de sfinți, profeți, corpuri cerești și chiar Iisus. Stilurile arhitecturale ale acestor clădiri mici, dar frumoase, reprezintă unul dintre punctele de atracție ale unei călătorii în România.
Piața Mare din Sibiu
Sibiul este un oraș drăguț și plin de culoare, cunoscut drept „Mica Vienă a României”. Orașul este mărginit de clădiri medievale și case baroce fermecătoare. O piață frumoasă din centrul orașului se numește Piața Mare, pe care o flanchează hoteluri, magazine și restaurante. Orașul există de mai bine de cinci sute de ani și continuă să fie inima care bate în oraș, epicentrul vieții cotidiene. Principala atracție a pieței este statuia mare a Sfântului Ioan Nepomuk, situată în mijlocul pieței. Este locul perfect pentru a lua o gustare sau pentru a bea o cafea și a vă relaxa în timp ce admirați una dintre cele mai îndrăgite piețe din România.
Delta Dunării
În România și Ucraina, Delta Dunării, a doua cea mai mare deltă fluvială din întreaga Europă, își croiește drum. În timpul croazierei în Marea Neagră, veți traversa zone umede și mlaștini presărate cu diverse plante și animale, navigând pe canale înguste. În apă se găsește o varietate de viață marină. În plus, mai multe specii de păsări trăiesc în deltă, cum ar fi cormoranul pigmeu, o specie pe cale de dispariție care poate fi dificil de observat. Este important de reținut că o mare parte din deltă poate fi explorată doar cu barca, așa că stabilirea unei croaziere sau a unui tur este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face atunci când vă aflați în zonă.
Cetatea Sighișoara
Cetatea Sighișoara, aclamată ca fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din România, este una dintre atracțiile turistice care trebuie neapărat să se regăsească pe itinerariul tău dacă plănuiești să vizitezi vreodată România. Locul de naștere al lui Vlad este un oraș istoric construit în secolul al XII-lea și are reputația de a fi locul de naștere al lui Vlad Țepele. Plimbându-vă pe străzile pietruite ale vechiului oraș, veți vedea parcuri fermecătoare și case pictate în culori strălucitoare. Nu uitați să vizitați pitorescul Turn cu Ceas din Sighișoara, unde turnul se află în centrul satului. După ce veți petrece câteva ore în oraș, veți înțelege mai bine ce s-a întâmplat în istoria și cultura României în acea perioadă.
Palatul Parlamentului (București)
Proiectată de peste șapte sute de arhitecți, această structură masivă este cea mai grea și cea mai scumpă clădire administrativă la nivel mondial. În plus, este construită din cristale, marmură, lemn și covoare în întregime de origine românească. Pe lângă faptul că este o clădire administrativă, Palatul Parlamentului are și trei muzee în incintă și un centru internațional de convenții.