Regresia somnului la bebeluși: ce este și de ce apare?
Regresia somnului la bebeluși: ce este și de ce apare?
04/09/2023
Ce avantaje ai când joci pariuri online pe sporturile preferate
Ce avantaje ai când joci pariuri online pe sporturile preferate
18/08/2023
Arată-le pe toate

Lemnul din Bucovina, utilizat în toate fazele unei construcţii

Lemnul din Bucovina, utilizat în toate fazele unei construcţii

Bucovina înseamnă într-o traducere Buchenland = Ţara Fagilor datorită întinselor păduri omniprezente în această zonă pitorească a ţării noastre.

Meşterii din zona Bucovinei au transmis din generaţie în generaţie tehnica prelucrării lemnului pentru construcţii, decoraţiuni şi orice alt aspect al construcţiei unei case. Lemnul din Bucovina a fost utilizat pentru structura caselor (grinzi din lemn) sau chiar pentru întreaga construcţie (casele din buşteni de lemn rotund), pentru decorarea la exterior (lambriuri din lemn), pentru podelele interioare ale camerelor (duşumele din lemn), pentru uşi şi ferestre din lemn, decoraţiuni şi mobilier, acoperişuri din lemn (draniţă). Observăm astfel că s-a găsit o utilizare a lemnului pentru aproape orice element al unei case.

Lemnul este în primul rând o resursă regenerabilă găsită în natură din abundenţă, iar din acest considerent a fost utilizată încă din cele mai vechi timpuri pentru construcţia locuinţelor, încălzirea lor şi pentru multiple alte întrebuinţări derivate.

Lemnul este cu siguranţă cel mai ecologic material utilizat pentru amenajările interioare şi exterioare ale locuinţelor rezidenţiale din întreaga lume datorită impactului puternic călduros şi natural.

Omul trăieşte în comuniune cu natura şi rezonează la elementele naturale, iar lemnul este poate cel mai potrivit exemplu dintre toate câte există. Acasă ne place să ne simţim cât mai bine, într-o stare perfectă de armonie cu mediul înconjurător pentru a ne putea odihni şi încărca bateriile. Lemnul este prezent peste tot în jurul nostru, de la arborii din jurul nostru pe lângă care trecem în timpul zilei şi până la patul pe care ne petrecem noaptea.

Lemnul este un element viu, care „respiră”, „trăieşte” şi trece prin multiple schimbări de-a lungul întregii sale existenţe care se poate întinde pe parcursul a sute de ani, mult mai mult decât durata de viaţă a omului.

Lemnul este astăzi utilizat în construcţii, amenajări şi decoraţiuni interioare/exterioare, în industria mobilei şi pentru diverse placări de pereţi şi podele. Sunt multe firme româneşti specializate în prelucrarea lemnului astfel încât clientul final să se poată bucura o vreme îndelungată de durabilitatea şi calitatea lemnului achiziţionat.

cabana din lemn

Lemnul stratificat (sau lamelabil) este compus din lamele din lemn rășinos care sunt prelucrate și lipite cu adezivi de tip rășină foarte puternici.

Folosim lemnul de pin deoarece acest soi crește la înălțimi foarte mari și are rășina distribuită uniform, scăzând riscul de defecte apărute în timp. O altă calitate a pinului care îl face foarte util pentru fabricarea tâmplăriei este gradul de absorbție a vopselelor și lacurilor. Astfel, aspectul final este lucios, rezistent în timp și mentenanța nu implică procese costisitoare.

Lemnul stratificat (sau lamelabil) este compus din lamele din lemn rășinos care sunt prelucrate și lipite cu adezivi de tip rășină foarte puternici.

Avantajele tâmplăriei din lemn stratificat din pin:

  • corespunde tuturor cerințelor actuale în materie de eficiență energetică și calitatea optimă a aerului din interior;
  • asigură un coeficient ridicat de izolație termică și acustică;
  • conferă un aspect armonios și organic, potrivit pentru o locuință modernă;
  • se elimină riscul formării condensului, așa cum se poate întâmpla în cazul tâmplăriei din PVC.

Tâmplăria din lemn stratificat placat cu aluminiu reprezintă o opțiune modernă, de calitate superioară, care combină proprietățile lemnului cu protecția superioară oferită de aluminiu.

Față de tâmplăria de lemn clasică, cea din lemn stratificat și placată cu aluminiu prezintă o serie de avantaje:

  • asigură o protecție ridicată ferestrelor, crescând durata de viață în timp;
  • revopsirea lemnului la exterior dispare, deoarece nu este expus condițiilor meteorologice exterioare, iar suprafața de aluminiu nu necesită niciun fel de întreținere;
  • se adaptează diferitelor tipuri de construcții, placarea exterioară din aluminiu având și rol estetic, adaptându-se cu ușurință la designul clădirii.

Tâmplăria din lemn stratificat placat cu aluminiu și izolație este produsul care, prin caracteristicile de fabricație, asigură o izolare termică excelentă și un confort sporit în locație.

Avantajele tâmplăriei din lemn stratificat placat cu aluminiu și izolație:

  • izolare termică și fonică, fiind un produs durabil și economic;
  • protecție termică atât iarna, cât și vara;
  • siguranța familiei tale, fiind prevăzută cu protecție pentru copii;
  • întreținere ușoară și luminozitate sporită;
  • îndeplinește cele mai ridicate standarde de design, norme tehnice și asigură rezistența la încercări de efracție și la intemperii.

Pereții tip cortină sunt o variantă modernă fie pentru înlocuirea unui fațade exterioare, fie pentru a despărți o construcție existentă. Atunci când aveți un spațiu pe care doriți să îl divizați ușor, în funcție de necesitățile de trafic, structura tip cortină din lemn placat cu aluminiu permite ca încăperea să fie estetică, funcțională, practică și modernă.

Lambriuri din lemn

Lambriurile din lemn au un design modern, sunt fabricate din rășinoase de molid și pot fi personalizate în culorile dorite, în funcție de arhitectura pe care doriți să o implementați. Lambriul este utilizat pentru terase, foișoare, placarea orizontală și verticală a elementelor de contrucție, la căptușirea streașinei sau pentru realizarea pereților la cabanele din lemn.

Caracteristici: 

  • Culoare uniformă – toate elementele sunt vopsite în aceeaşi culoare.
  • Ușor de montat și de transportat, asigurând rezistență în timp și durabilitate.
  • Performanță crescută datorită tehnologiei de prelucrare, care oferă durabilitate, aderență ridicată și o durată mare de viață.
  • Protecție împotriva dăunătorilor: lemnul este tratat împotriva dăunătorilor și a mucegaiului.

Alege şi tu lemnul să fie prezent cât mai mult în structura şi design-ul locuinţei tale şi vei avea un cămin călduros, prietenos cu natura şi foarte aspectuos.

masuta din lemn

Produsele de mobilier din lemn masiv de stejar, nuc sau plop de esenţă tare reprezintă o modalitate excelentă de a valorifica frumuseţea lemnului şi trăinicia sa. Înconjurându-te cu produse autentice din lemn vei avea o viaţă mai bună, un somn mai liniştit şi vei respira un aer mai curat.

Mobila din lemn masiv poate fi realizată personalizat pe bază de comandă pentru a se potrivi perfect spaţiului disponibil, dar sunt şi modele de dimensiuni standard precum paturile, noptierele, mesele sau scaunele.