Asociația pentru Turism Bucovina
15/09/2017
Cazare în Corlata, comuna Berchișești – Complex Turistic „Comoara Bucovinei”
08/09/2017
Arată-le pe toate

Hai la ski pe Pârtia Șoimul din Gura Humorului

Nu mai este mult până când sezonul de ski va reîncepe, iar dacă vii în Bucovina poți poposi pe Pârtia Șoimul din Gura Humorului pentru măcar câteva ore de distracție și de adrenalină.

La Humor, sunt prezente două pârtii de ski și anume: Pârtia Șoimul 1 și Pârtia Șoimul 2.

Prima, este o pârtie adresată celor experimentați in domeniu, având o lungime de 1478 metri, o lățime de minimum 8 metri și o diferență de nivel de 283 de metri. Aceasta dispune  de cinci tunuri de zăpadă, o mașină de bătut zăpada, de o instalație nocturnă formată din 80 de stâlpi de iluminat. Pentru urcare, un telescaun este amplasat, tranzitează o distanță de 1349 de metri și are o capacitate de transport pentru 1200 de persoane/ oră. Traseul se parcurge cam în 12 minute.

Cea de-a doua pârtie, amenajată mai recent, este o pârtie care se pretează începătorilor, având o lungime de doar 550 de metri și o lățime de 60 de metri. Are același punct de plecare cu prima pârtie, dar coboară pe un alt traseu.

Cei care nu doresc sau nu știu să schieze, pot să facă o plimbare cu telescaunul pentru a privi frumusețea zonei de la înălțime, pentru doar 10 lei.

Cei care nu au experiență, pot fi instruiți de către un instructor, pentru 70 lei de oră.

La baza pârtiilor din Gura Humorului, există un centru pentru închirierea echipamentelor de ski și snowboard, (schi, clăpari, bețe, sănii, saltele, airboard, snowboard) care se pot închiria pe oră sau pe o zi întreagă, pentru cei care nu vin cu echipamentele lor de acasă. Tot aici, se află și o parcare auto cu o capacitate de 360 de locuri pentru autoturisme.