Restaurante în Gura Humorului
04/08/2017
Posibilități de cazare în Mănăstirea Humorului
28/07/2017
Arată-le pe toate

Festivalul Național al Păstrăvului, ediția a-XIV-a de la Ciocănești

 

În intervalul 12-15 august, la Ciocănești, va avea loc Festivalul Național al Păstrăvului, ediția a -XIV-a.

Dis-de-dimineață, sâmbătă 12 august, incepând cu ora 7.00 se dă startul primei manșe a concursului de pescuit. Urmează deschiderea Târgului Artizanilor, apoi simpozionul „Provocările acvaculturii moderne”. Întreaga zi este plină de evenimente, iar seara va începe spectacolul de muzică și poezie dedicat pescarilor, iar incepând cu ora 21.30 va fi aprins și un foc de tabără.

Duminică, 13 august, un monument dedicat lui Ștefan cel Mare va fi dezvelit în comuna Ciocănești. Spectacolul „Ridică-te Ștefane și vezi-ți fiii” îi va avea ca invitați  pe: Ansamblul „Floricică de la munte” din Piatra Neamț, Grupul Folcloric „Dor Bucovinean” din Siret, Grupul folcloric „Flori de măr” din Râșca, solistele Laura Maria Niculiță și Laura Erhan. Invitatul de onoare al serii este Grigore Leșe și focul plaieșilor.

Luni, 14 august, va debuta cu acțiunea de ecologizare a râului Bistrița Aurie urmată de manifestarea sportivă „De la Hapuc la Oina”. Spectacolul care va avea loc seara îi va avea ca invitați pe Tudor Ungureanu, Ovidiu Purdea Someș și taraful, Călin Brăteanu și Grupul vocal „Bucovina”, etc.

În ultima zi a festivalului, pe 15 august, zi de mare sărbătoare, vor evolua pe scenă Grigore Gherman, Angelica Flutur, Dănuț Onoiu, Andra Matei, Marius Zgâianu, Pamfil Roată, etc. Festivalul se va încheia la ora 21.00 cu un foc de tabără.