Cum înveți să sudezi corect: 5 recomandări
Cum înveți să sudezi corect: 5 recomandări
25/03/2022
6 idei de jucării recomandate pentru copii mici
6 idei de jucării recomandate pentru copii mici
21/02/2022
Arată-le pe toate

Cum să-ți amenajezi locuința în stil minimalist

Cum să-ți amenajezi locuința în stil minimalist

Mai mult spațiu în locuință sau o locuință mai organizată, un aer mai rarefiat sau mai multă luminozitate, indiferent care este dorința ta cea mai mare, stilul minimalist reușește să o acopere. Iată cum îți poți amenaja locuința în stil minimalist punându-ți cât mai mult frumusețea casei în valoare.

Folosește piatră naturală pentru eleganță

Locuințele amenajate în stil minimalist ies în evidență prin eleganță, iar aceasta este dată de cele mai multe ori chiar de materialele folosite în acest sens. Piatra naturală este o soluție potrivită de amenajare, iar versatilitatea ei acoperă fiecare element constructiv. Pentru un plus de eleganță, dar și pentru un aspect primitor, travertinul este ideal. Astfel, vei vedea că există diferite modele de soclu travertin, de travertin pentru pardoseli, glafuri sau blaturi dar și pentru trepte, contratrepte și suprafețe de podest. 

Piatra naturală conferă și o strălucire aparte a spațiilor, mai ales în contextul iluminării corecte, iar acest lucru poate contribui foarte mult la un aspect ordonat și organizat al casei tale.

Folosește mobilier modular

Principala caracteristică a mobilierului modular este aceea că îți permite să organizezi mult mai bine spațiul, lăsând la vedere doar lucrurile cu adevărat importante. Minimalismul dictează un stil de viață aerisit, iar acest lucru se răsfrânge și la nivelul posesiunilor.

Pentru a beneficia de un spațiu cât mai liber și cât mai estetic, este nevoie să păstrezi doar lucrurile de care ai nevoie cu adevărat, renunțând la celelalte. Nu vei avea nevoie de decorațiuni sau de elemente care să încarce vizual spațiul, ci va trebui să te axezi doar pe strictul necesar, ordonat în corpuri de mobilier care să îți permită vizibilitate totală la nivelul obiectelor depozitate. 

Păstrează un cod al culorilor

Așa cum stilul minimalist impune discreție la nivelul obiectelor care se află într-o cameră, în același mod se pune problema și în cazul nuanțelor folosite pentru amenajare. 

De obicei stilul minimalist implică folosirea nuanțelor de alb, bej, maro sau negru, cu posibilitatea de a le combina, însă într-un mod cât mai discret. 

Stilul minimalist este destul de sobru, așa că nu vei putea insera prea multe accente de culoare. Cu toate acestea însă, acest lucru nu înseamnă neapărat o amenajare monocromă, ci un mix fluid de idei cu impact deosebit.

Iluminează folosind corpuri simpliste de iluminat

Față de alte stiluri unde este nevoie ca arhitectura să se păstreze chiar și la nivel de sisteme de iluminat, în cazul stilului minimalist vorbim de simplitate și despre liniaritate. Stilistic vorbind, stilul minimalist nu înseamnă bătăi de cap cu alegerea unui corp de iluminat decorativ, ci mai mult grijă față de un iluminat puternic și față de o tehnologie specială de iluminare. 

Poți folosi aplice, lămpi sau veioze cât mai simple, pe care să le amplasezi în punctele cheie ale camerei. Vei avea nevoie și de un sistem de iluminare general, de tipul lustrelor, care să te ajute să obții lumina pe întreaga suprafață a camerei. 

Folosește textile pentru amenajarea camerelor

Dacă vrei ca locuința ta să arate fabulos, chiar și cu puține investiții, stilul minimalist îți va oferi acest lucru. Textilele, la fel ca și piatra naturală (travertinul) amintită anterior, ne conduc cu gândul la rădăcini și naturalețe, adică la un minim necesar de care avem nevoie pentru a ne amenaja locuințele. 

Alege așadar textile monocrome pentru decorarea ferestrelor, achiziționând perdele și draperii calitative. Nu uita de cuverturi de pat și lenjerii, dar nici de covoarele de care spațiul tău are atâta nevoie pentru a fi decorat în stil minimalist. Covoarele nu trebuie să acopere întreaga suprafață de pardoseală, ci doar mici porțiuni, pentru a oferi un aspect degajat și relaxat al camerei.