Tratamente stomatologice recomandate pentru o dantură sănătoasă
Tratamente stomatologice recomandate pentru o dantură sănătoasă
12/05/2023
Pește la cuptor: 3 rețete sănătoase pentru un preparat rapid și gustos
Pește la cuptor: 3 rețete sănătoase pentru un preparat rapid și gustos
09/05/2023
Arată-le pe toate

Care sunt principalele aplicaţii industriale ale cauciucului

Care sunt principalele aplicaţii industriale ale cauciucului

Benzi transportoare din cauciuc

În ziua de astăzi nu ne mai putem imagina o unitate de producţie modernă fără benzi transportoare cauciuc ce asigură deplasarea fluxului de produse pentru a parcurge organizat toate etapele de producţie / distribuţie / ambalare etc. Îmbinarea benzilor transportoare cu suprafaţă din cauciuc şi montarea acestora se realizează foarte uşor, nefiind necesare dispozitive costisitoare sau echipe mari de personal.

Principalele beneficii ale benzilor transportoare:

Durata lungă de viaţă a sistemelor logistice de transport tip bandă.
Costuri mici de asamblare și întreţinere. Montarea benzilor este un proces foarte ușor, nu necesită dispozitive speciale și poate fi realizată cu minim de personal.
Rapiditate și dinamism asigurate procesului de lucru. Banda transportoare reduce semnificativ timpii de livrare și crește siguranţa la locul de muncă.
Posibilitatea de înlocuire/reparare numai a unor porţiuni din bandă.
Gama largă de tipuri și modele disponibile asigură aplicabilitatea transportoarelor pentru aproape orice industrie.

Covoare din cauciuc

Covoare din cauciuc

Îmbunătățirea tehnologiei a contribuit la diversificarea utilizării cauciucului în pardoselile care ne protejează mediul înconjurător, deoarece sunt 100% prietenoase cu mediul.  În prezent, este posibil să găsim pardoseli din cauciuc în diferite modele cu design atractiv și aplicare în orice spațiu precum locuri de joacă, săli de sport, zone de recreere, fabrici, industrii, depozite, spații comune, terenuri polivalente, locuințe etc.

De asemenea, covoarele din cauciuc sunt ideale pentru rampe, intrări interioare și exterioare, săli de spectacol, coridoare, zone cu trafic intens și în general în orice zonă unde este necesară o pardoseală antiderapantă de înaltă rezistență.

Siguranța industrială este, de asemenea, un punct cheie pentru a avea covoare cauciuc, deoarece materialele din care sunt realizate vor garanta încrederea și confortul angajaților în timp ce aceștia își îndeplinesc sarcinile zilnice.

Multe companii au decis să opteze pentru varianta covoarelor din cauciuc pentru firma lor datorită numărului de avantaje și proprietăți pe care acest element le are pentru tine, pe lângă faptul că are un aspect incredibil.

Principalele avantaje pe care le prezintă covoarele cauciucate sunt:

Durabilitate:Covoarele din cauciuc sunt cunoscute pentru durabilitatea lor, durata de viață îndelungată, rezistența la arsuri sau scurgeri de substanțe chimice cu care se lucrează. De asemenea, sunt rezistente la uzura zilnică.

Sunt ușor de curățat: Dacă îți place ca pardoseala să fie mereu curată, ține cont de faptul că, covoarele din cauciuc sunt foarte ușor de curățat fiind și rezistente la apă. Pot fi curățate cuproduse uzuale de curățare dar poți lua în considerare în același timp și produse profesionale pentru  curățare care sunt speciale pentru acest tip de produs.

Întreținerea simplă: Fiind realizate din cauciuc, covoarele nu au nevoie de întreținere.

Prezintă o suprafață neporoasă: datorită densității ridicate nu există șanse de infiltrații de apă.

Izolatoare fonice:Așa cum am spus anterior, pot funcționa pentru diverse industrii precum săli de sport, locuri de joacă sau centre de sănătate. Covoarele din cauciuc sunt de asemenea renumite pentru că au proprietăți de absorbție a sunetului.

Sunt reciclabile: dacă deții covoare din cauciucvechi și te gândești să le înlocuiești, nu trebuie să te gândești să le arunci la gunoi. Poți recicla covoarele din cauciuc pentru a ajuta mediul înconjurător.

Confort sporit: În general, pardoselile din cauciuc sunt folosite în locuri în care oamenii trebuie să petreacă mult timp în picioare, precum: laboratoare, centre de sănătate, fabrici, etc. Cauciucul oferă confort și rezistență mai mare.

Fiecare dintre aceste motive poate contribui la alegerea ta de a investi în covoare de cauciuc dacă te gândești să faci acest lucru în industria în care activezi.

Force Plast produce următoarele tipuri de benzi transportoare:

  • Benzi pentru concasoare mobile
  • Benzi pentru elevator (curea elevator)
  • Benzi transportoare cu racleți
  • Benzi transportoare de uz general
  • Curele prese balotat
  • Transportoare cu bandă

banner forceplast

Pe lângă benzi transportoare, societatea din Târgu Neamț mai produce: covoare din cauciuc, garnituri, role metalice, tamburi, razuri pentru lamele de deszăpezire, preșuri antibacteriene, furtunuri și roți industriale, dale din cauciuc granulat, manșoane.

Vezi mai multe detalii despre aceste produse pe site-ul web www.forceplast.ro.