Cum alegi o hrănitoare pentru păsări
Cum alegi o hrănitoare pentru păsări
30/03/2022
Ce trebuie să verifici când cumperi un teren de casă
Ce trebuie să verifici când cumperi un teren de casă
25/03/2022
Arată-le pe toate

Amenajarea unui dormitor în stil rustic: 5 detalii esențiale

Amenajarea unui dormitor în stil rustic: 5 detalii esențiale

Confortabil, elegant, versatil și plin de șarm, decorul rustic este perfect pentru camera de odihnă. Mulți îl privesc ca pe un stil simplu și natural, care poate să ofere energia lucrurilor firește deoarece se află în perfectă armonie cu mediul înconjurător. Și nu este deloc exagerat acest lucru dacă ne gândim că reprezintă cumva nuanțele copilăriei noastre, a celor care fie am locuit, fie ne-am petrecut vacanțele în casele vechi de la țară ale bunicilor. Dacă te-ai gândit să-l abordezi în dormitor, iată câteva detalii esențiale care te vor ajuta să obții rezultate cu adevărat încântătoare:

Mobilier din lemn

Lemnul este elementul de bază al stilului rustic. Ca să creezi o atmosferă specifică în dormitor este suficient să alegi câteva piese realizate din acest material și să le distribui în mod echilibrat. Poți opta pentru un pat cu cadru de lemn, dar cu aspect nefinisat, noptiere cu detalii decorative încastrate, masă de toaletă cu oglindă și o banchetă, un cufăr sau o comodă pentru depozitarea lucrurilor. În general, mobila în stil rustic tinde să fie bogată în ornamente, imprimeuri, elemente decorative ori sculptate., Obiectele vechi, recondiționate, sunt și ele binevenite.

Nuanțe pământii

Oricât de banală ar fi, combinația dintre alb și nuanța lemnului natural, nelăcuit, va fi întotdeauna o alegere grozavă. Un dormitor rustic trebuie să fie cald, primitor, iar culorile pământii îi oferă exact această calitate. Folosește maro sau verde, în special pentru mobilă și decorațiuni, zugrăvește pereții în alb, iar pentru țesături alege bej, crem ori roz pastelat. Dacă nu vrei să te limitezi la tonurile pământii, integrează și accente de culoare – cărămiziu, roșu, turcoaz decolorat, galben auriu sau albastru marin.

Covoare și pături din blană

Extrem de plăcute și relaxante, păturile pufoase de la mezoni.ro vor complimenta într-un mod inedit atmosfera rustică din dormitorul tău. Camera va fi cu ușurință transformată într-o adevărată oază de relaxare. Ai grijă să integrezi în decor și covoare groase, din blană, într-o cromatică bazată pe nuanțe calde. Aceste piese nu trebuie să acopere întreaga suprafață a încăperii, ci se vor pune doar în fața patului sau pe părțile laterale, ca să aducă un plus de confort la nivelul picioarelor. Dacă este cazul, covoarele de mici dimensiuni se vor așeza și în zona ușii, dar și a șemineului.

Pardoseală din lemn

Covoarele pufoase sunt un must have într-un dormitor rustic, însă acestea trebuie să acompanieze o podea din lemn. Totuși, acest tip de finisaj este ceva mai costisitor, așa că dacă vorbim de un buget limitat se poate merge și pe variante înlocuitoare. De pildă, parchetul se potrivește foarte bine în amenajările rustice, la fel și un vinil modular cu aspect de lemn.

Obiecte decorative inedite

Cu toate că dormitorul este unul din locurile înfrumusețate mai degrabă prin nuanțe și texturi, într-o amenajare rustică trebuie să fie integrate și câteva accesorii decorative. Vorbim aici de piese care amintesc de natură sau inspiră trecerea timpului, precum coșuri din nuiele, elemente din lemn nefinisat, obiecte din răchită și ratan, decorațiuni din ceramică, crengi și flori uscate. Plantele naturale și pernele decorative aduc și ele un plus de căldură în dormitor, la fel și corpurile de iluminat cu abajururi textile ori împletite. 

Un dormitor decorat în stil rustic trebuie să fie cât mai simplu și aerisit și să includă piese din lemn, culori calde și țesături plăcute la atingere pentru a oferi un confort sporit. Acest stil este unul fermecător, cu valențe tradiționale și bogat în elemente naturale, perfect pentru a crea un spațiu foarte personal.