Care sunt testele de screening esențiale pentru monitorizarea sănătății tale
Care sunt testele de screening esențiale pentru monitorizarea sănătății tale
23/06/2022
3 rețete vegetariene pe care familia ta le va îndrăgi
3 rețete vegetariene pe care familia ta le va îndrăgi
18/05/2022
Arată-le pe toate

4 recomandări pentru o digestie ușoară

4 recomandări pentru o digestie ușoară

Sistemul digestiv are un impact semnificativ asupra organismului și asupra vieții de zi cu zi. Deoarece prin digestie se absorb nutrienții din alimentele și băuturile consumate și se produce energia necesară corpului, susținerea acestui proces ar trebui să reprezinte un obiectiv important pentru toată lumea.

Chiar dacă probleme digestive sunt des întâlnite în rândul populației, prevalența ridicată a acestora nu înseamnă că aceste tulburări sunt normale.

Pentru ca tu să îți poți menține sistemul digestiv cât mai bine funcțional, în continuarea acestui articol îți vom prezenta 4 recomandări pentru o digestie mai ușoară, multe dintre ele fiind ușor de integrat în stilul de viață actual.

4 recomandări pentru o digestie ușoară

Majoritatea problemelor digestive apar din cauza unui stilul de viață nesănătos, caracterizat de cele mai multe ori printr-o dietă necorespunzătoare și consum redus de lichide, printre multe altele. Dacă dorești o digestie mai ușoară, atunci ar trebui să iei în considerare următoarele:

Dietă echilibrată și sănătoasă

Pentru o digestie mai ușoară ar trebui să consumi multe fructe și legume care sunt bogate atât în fibre alimentare solubile cât și insolubile.

În timp ce fibrele solubile găsite în alimente precum nuci, semințe, boabe de fasole și orz pot ajuta sistemul digestiv să absoarbă apa, cele insolubile găsite în legume și cereale integrale pot ajuta la menținerea în mișcare a bolului alimentar prin tractul digestiv.

Prin consumul unui nivel ridicat de fibre, poți ajuta sistemul digestiv și poți reduce riscul de apariție a unor anumite complicații cum ar fi constipația.

Suplimente și remedii naturiste

Dacă din diferite motive nu poți menține o dietă echilibrată și sănătoasă, poți opta și pentru remedii menite să încurajeze digestia, care pot fi găsite atât online cât și în farmacii.

Chiar dacă acestea conțin compuși naturali, trebuie menționat însă, că nu există suficiente dovezi științifice care să confirme că suplimentele, ceaiurile și alte remedii naturiste de acest tip pot oferi beneficiile menționate, cum ar fi în acest caz îmbunătățirea sau susținerea digestie.

Cu toate acestea, dacă dorești un potențial ajutor pentru digestie poți alege la indicația medicului unul dintre numeroasele produse disponibile, în funcție de preferințele și nevoile tale.

Consumă cantitatea corespunzătoare de apă

Nivelul de hidratare este foarte important atât pentru digestie cât și pentru funcționarea corespunzătoare a întregului organism.

Apa poate ajuta atât digestia cât și absorbția de nutrienți prin asigurarea mișcării bolului alimentar prin tractul digestiv. Din acest motiv trebuie să te asiguri că obții cantitatea necesară de lichide în fiecare zi.

Dacă nu poți să bei cantitatea zilnică necesară, atunci poți să consumi alimente bogate în apă cum ar fi pepene, castravete, căpșuni etc.

Ia în considerare probioticele

Probioticele sunt microorganisme vii care au un rol benefic asupra corpului atunci când sunt consumate. Ele pot fi găsite printre altele și în alimente fermentate și iaurturi.

Chiar dacă multe persoane consideră că toate bacteriile și microorganismele sunt dăunătoare, în realitate însă, o bună parte dintre acestea sunt benefice corpului, ajutând printre altele și la digestia alimentelor.

Deoarece probioticele reprezintă microorganisme asemănătoare cu cele care trăiesc deja în corp, acestea pot ușura digestia atunci când nivelul bacteriilor din stomac nu este echilibrat.

Toate aceste recomandări pot ajuta la îmbunătățirea digestiei și la reducerea riscului de apariție a unor potențiale probleme. Ce trebuie menționat însă, este faptul că aceste recomandări sunt generale și că nu toate persoanele vor avea aceleași rezultate. Discută cu un medic specialist dacă ai probleme de sănătate sau dacă dorești recomandări personalizate, pentru a obține astfel cele mai bune rezultate.